HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Jó öreg dosos játékok

2007.05.29. 18:00 Plenni

A számítógépen rendezgettem a mappáimat és közben ráakadtam két régi dosos játékra: Toons és Tim (The Incredible Machine). Mindkettőt a Dynamix cég fejlesztette és két remek játékról van szó. Logikai fejtvényeket kell megoldanunk benne, különleges -olykor humoros- eszközök segítségével. A Toonsban már több animáció is járul az eseményekhez (lásd a képeken, magukért beszélnek), mégviccesebb és mégbővebb figurákkal és saját pályaszerkesztővel. A képernyőn közében találjuk a feladványt, előkészítve a terepet, bal oldalt pedig a felhasználható eszközöket. Újra nekiálltam megoldani a csavaros logikai feladványokat... nagyon jó kikapcsolódás (érdekes, vannak pályák, amiket többféle módon is meg lehet oldani)! És mindez 1993-ból, 4 megabájt terjedelemben! Az ember mindig rájön: az olyan régi játékok szavatossága, mint a Dyna Blaster, Civilization, Colonization, UGH, Day of Tentacle soha nem jár le (ha jól számolom összesen nincs 30 megabájt a játékok összterjedelme!). Nehéz megfogalmazni, mi a különbség a régi és új játékok közt. Az újakat sem ócsárlom, mert sok kiváló alkotás van, de "idősödve" egyre ritkábban veszi rá magát az ember, hogy megtanulja a bonyolult szabályokat, és rááldozza a sok időt, amit megkövetelnek a játékélmény nyújtásához.
A Toons és társai csak húszperceket, félórákat lopdosnak el tőlünk és tényleg egyedi, ötletes játékot biztosítanak a magamfajta öreg gyerekeknek.

komment

Címkék: pajtás pcworld

süti beállítások módosítása