HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Szeptember 11 - gonoszság és szeretet

2007.09.11. 13:00 Plenni

Enci még 2000-ben vette New-Yorkban ezt a kulcstartót: Örök vitánk, hogy szerinte a képen éppen romantikus naplemente borul New-York városára, vöröses fényben világítva meg (inkább talán feketébe borítva, nem?) a toronyházakat, míg  szerintem ez már egyfajta előjele az egy évvel később történteknek és a fémlapocskára a vörösen izzó és égő WTC tornyok képe lett gravírozva és a vöröses lángok és a füstfelhő feketébe borítja alant a várost.
Persze tudom én, hogy Encinek van igaza és nem tartozok azok közé, akik a tragikus történteket, mint a nagy Babylon
pusztulását aposztrofálják és keresik a jeleket, amelyek igazolják, hogy ez bizony már a végítélet és különböző faramuci ötleteket keresnek és elméleteket gyártanak (ha összeadjuk a repülőjáratok számát és elosztjuk a tragédia hónapjával és napjával négyzetre emeljük...; megrendezett színjáték volt, tudták előre, hogy meg fog történni, direkt hagyták..., mert egy buszsofőr aki 2 percel azelőtt járt arra, látta, hogy titkosügynökök...) ennek igazolására.
Mindegy is igazából, hogy kinek van igaza. Az összeesküvéselmélet gyártóknak vagy a tragédián csámcsogó politológusoknak, politikusoknak és médiavezéreknek. Legalábbis annak a többezer embernek és több tízezer hozzátartozónak teljesen mindegy mi a válasz a tragédiára. Számukra és talán számunkra csak egy tény van:
a gonoszság megsokasodik, a szeretet, pedig sokakban meghidegül.

komment

Címkék: blikk história

süti beállítások módosítása