HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

kicsit rossz, kicsit bosszantó, de legalább nem a miénk

2007.11.20. 23:00 Plenni

Megnéztük az Elizabeth: Az aranykor (The Golden Age) történelmi filmet. Röviden összefoglalva: nem tetszett.
Vajon mikor értik meg végre a történelmi filmek készítői (tisztelet a kivételnek, az én kedvencem e kategóriában a Luc Besson féle Jeanne d'Arc), hogy nem elég leülni és kitalálni, hogy csináljunk egy filmet Erzsébet, angol királynőről, ami majd eszméletlen látványos lesz?! Ez kevés! Méghozzá nagyon kevés! Az Erzsébet film időnként valóban látványos, szép, sőt giccses, de más "pozitívumot" nem nagyon fedeztem fel benne. A filmnek rendkívül szegényes a története, nincs mondanivalója, meg sem próbál komolyabb kérdéseket, akár erkölcsi, akár teológiai, akár filozófiai korproblémákat körüljárni. Valamiféle szánalmas és bárgyú szerelmi limonádé kibontakozását látjuk, ami még egy Szeszélyes évszakok bohózatba is kevés lenne. A film megfelel a popcornos, kólaböfögtetős üresen látványos filmek kliséjének:
  • a film folyamán fel kell tűnnie néhány pucér női fenéknek és látványosan kigombolódó női fűzőnek
  • brutális emberkínzásokat kell láttatni naturális megjelenítésben, extra adag vérrel, jól kidolgozott, látványos szenvedésjelenetekkel
  • álbölcselkedések, kitartott és vontatott jelenetek rosszul vágva
  • némi vallásellenesség és félreértelmezett humanizmus lehetőleg elrugaszkodva a történelmi kortól
  • többszáz évvel félrelőtt díszlet és egyéb történelemhamisítások
  • patetikus állóképek és zárószöveg
Azt hiszem, hogy, ha a korszakról valami jót (de legalábbis szórakosztatót) akarok nézni, inkább maradok a jó öreg Fekete Viperánál...
A fenti képen Erzsébet királynő látható csapatai élén Tilbury-nél. Ekkor 55 éves volt igazából (No Comment).
A fent leírtak ellenére talán az egyszer nézhető kategóriába belefér. Mindenesetre láttam már rosszabbakat is történelmi film kategóriában.

komment

Címkék: pesti est história

süti beállítások módosítása