HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

Tamás napi produkció Producerekkel

2007.03.07. 19:00 Plenni

Enci meglepetés-programmal készült a névnapomra. Csak annyit tudtam, ne csináljak más programot.
Munka után mentem érte, majd ettünk egy nagy pizzát a Pizza Hut-ban, ami történetesen nagyon jó volt (valahogy rossz előítéleteim voltak velük szemben).
Majd megkaptam az ajándékboritékot, két jeggyel a Producerekre!
Nagyon örültem, mert régóta terveztem már, hogy el kéne mennünk Mel Brooks musicaljére. Szóval igazi meglepetés volt!
Irány a Madách Színház!
A darab tényleg parádés. A show és a musical keveréke. Olyan Mel Brooks-os. Hasonlóak az effektek, a poénok, a megjelenítés a történetmenet, mint a "'Lenni vagy nem lenni" c. filmben (Szolgálati közlemény! Aki még nem látta a filmet sűrgősen pótolja, mert zseniális vígjáték)
A diszlet tényleg lenyűgöző, ugyanaz a Kentaur készítette, mint a Hófehérkéjét (lásd lentebb). Ötletes (díszletekből ágyúk, a bemutató tábla - utolsó előadásra fordul stb...), látványos, praktikus, lenyűgöző.
A mi előadásunk, (merthogy 3 gárdával is fut) a Haumann - Nagy Sándor (szerintem ő nyújtotta az estén a legjobb alakítást!) - Alföldi Róbert (a képen, mint Hitlert alakító meleg rendező-színész látható (testhez álló szerep - bocsánat, de nem bírtam kihagyni)) triásszal ment. Titokban örültünk, hogy nem Gálvölgyivel. Szegényt az utóbbi időben kicsit nehezen viseljük.
A darab a "Hitler tavasza" c. musical színreállítását dolgozza fel. Mel Brooks és a magyar fordító jól nyúl a tabu témákhoz. (mind a nácizmus, homoszexuális sztárok, öregek kérdéséhez), végig ül minden poén, nem érezi az ember, hogy "jaj, ezzel azért már túlfeszíti a húrt". -minden elismerésem.
Összességében a Producerek egy fergeteges kikapcsolódás két részben, jó élő! zenével, táncosokkal, kiemelkedő színészi alakítással, jó történettel és megjelenítéssel és a régi magyarításokat idéző kiemelkedő adaptálással.
A darab negyed 11-ig tartott. (Ma sem kellett altatni:))

Címkék: zsöllye