HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

Amikor az ember tőrrel a háta mögött fog kezet

2007.04.20. 16:00 Plenni

Ma belekezdtünk egy online levlistás társasjáték partyba. A Diplomácia c. játékot sokan a társasjátékok királyának tartják, mivel a szerencsének nincs semmi szerepe a játékban. Az első világháború 7 (GB, FR, D, RUS, OMM, ITA, TR) európai nagyhatalma küzd egymással. A győzelemhez a diplomáciai szövetkezéseken, tárgyalásokon, intrikákon keresztül vezet az út. A játékosok egy-egy nagyhatalmat kapnak (én Oroszországgal lettem) és hetente egy-egy lépést tehetnek hadseregeikkel. Az egyes csapatok (a játék kezdetén minden hatalomnak 3 egysége van) kénytelenek támogatni egymást, hogy túlerőre tegyenek szert és meghátrálásra késztessék ellenségüket, így foglalva el egymás vagy a semleges hatalmak termelőközpontjait. A termelőközpontok határozzák meg a felállítható egységek számát. Idővel a szabad területek fogynak és elkerülhetetlenné válik, hogy szövetségesekből ellenségek legyenek és fordítva.
Kíváncsian várom, mi alakul ki a játékból, hiszen számítógépen online még soha nem társosoztam. Az 1959-ben debütált táblás játék népszerűségét mi sem jelzi jobban, mint hogy külön programot fejlesztettek ki az online játékmenethez. A játék egyébként tökéletesen szimulálja az első világháború történéseit, a Központi hatalmak nehéz sorsát. Nosza, írjuk újra a történelmet!

Címkék: pajtás história