HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Feedek

Mesekönyvek

2007.07.04. 19:00 Plenni

Amikor Horváth Dezső a "Divatos könyvgyűjtői területek a könyvnyomtatás kezdetétől napjainkig" c. cikkében a gyűjtői beszerzés fő forrásai közt csak a bolti, antikváriumi és aukciós vásárlást említi, kifelejt egy nagyon izgalmas és becses beszerzési területet: a találást. A lelés öröme, amely árverésen már alig fordul elő, antikváriumban is igen ritka (a jó, ritka és érdekes kötetek pult alá kerülnek, a bolt meg tele van kommersz régiségekkel és túlárazott salabakterekkel), a talált könyvek és papírrégiségek esetében teljesen megvan. Találtam már lomtalanításon 1857-ből származó vándorkönyvet, vajdasági Asterix képregényt, ami jópár tízezer forint, ha egyáltalán hozzá lehet jutni, papírrégiségeket, stb..
Minap gyönyörű mesekönyveket és képregényeket találtam... Többek közt a képen is látható 1940-es évekbeli belül is színes Alice in Wonderland-ot , de más érdekes 40-es évekbeli amerikai mesekönyvre is bukkantam, ezen kívül 1976-os Mozaikokra, amelyek igazán korai számoknak számítanak, Alfa magazinra, ősrégi LEGO termék-katalógusokra, no meg persze sok egyéb mesekönyvre. Úgy tűnik valahol valaki felnőtté vált... és úgy tűnik én továbbra is gyerek maradtam...

Érdekes adalék, hogy például New Jerseyben a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken külön kis műanyagbodega van felállítva, ahová a könyveket kiteheted és, ha találsz valami kedvedre valót elviheted. A könyv érték, nem szabadna a szupermarket-katalógusok és lejárt újságok közé szórni, bár valószínűleg, ha nálunk is lenne külön gyűjtőházikó a könyveknek, lemaradtam volna erről a szép fogásról.

Címkék: műértő lyukasóra