HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

Phenjantól a Clarck Ádám térig

2007.09.23. 17:30 Plenni

A napokban jutott eszembe, amikor Eszter megmutatta a házukról készült Google Earth-ös műholdfelvételes fotót, hogy fel kéne tenni ezt a programot a mi gépünkre is. A Google Earth az egész Földünkre kiterjedő műholdképes térkép. Megtalálható rajta mindenki háza, de éppúgy az Amazonas deltája , a Piramisok, az Eiffel torony, a Parlament, a new yorki Szabadságszobor… Mindössze egy 12 Mb-os segédprogram, meg internet szükségeltetik és lehet keresgélni. Az ember akár olyan rejtélyes helyekre is ellátogathat, mint Észak-Korea vagy Grönland legészakibb lakott vidékei. E kettő most a kedvencem. A Panoramio segédprogrammal ráadásul feltölthetjük, akár saját képeinket is, illetve beállítható, hogy lássuk más képeit is a műholdfelvételes térképen.
Ez a Google Earth egyszerűen remek! Remek! Remek! Remek!
A képeken Phenjan, É-Korea fővárosa (a bal oldali nagy árnyék a Ryugyong Hotel lenne, ha sikerülne szerencsétleneknek egyszer befejezni - érdemes a linkre kattintani) és a
(lassan észak-koreai szintre csúszó) budapesti Clarck Ádám tér (lehet látni, ahogy a 19-es villamos éppen jön ki az aluljáróból).

Címkék: national geographic