HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

Hasfelmetsző contra Sherlock Holmes

2007.10.16. 12:00 Plenni

A társasjátékok világában most éppen a Mr Jack nevű játék ragadott magával. Időről-időre találkozok olyan új játékokkal, amelyek elsőre lenyűgöznek (ilyen volt anno a Rizikó, a Catan vagy a legutóbb a Taj Mahal, a Thurn und Taxis) és az ember agyában beindítják az "ez kell nekem" érzést - a legmocskosabb birtoklási vágy keveredik ilyenkor a legalantasabb játékszenvedéllyel.
No azért ennyire nem drámai a dolog, de tény, hogy a Boardgamegeekes kívánságlistámon a Mr Jack mellett jelenleg a "Must have" besorolás található.
Egy kétfős játékról van szó. Ebben a kategóriában nehéz jót alkotni, ám a Mr Jack szerzőjének ez most sikerült: Az egyik játékos Hasfelmetsző Jacket alakítja, a másik játékos a nyomozót. A célok adottak: meglógni a londoni sikátorokon át vagy ügyesen elrejtőzni, illetve 8 órán belül elkapni a gyilkost. A 8 karaktert, melyek között Sherlock Holmes, Watson, illetve más mókás karakterek szerepelnek mindkét játékos váltakozva irányítja. A karakterek maximum 3-at léphetnek, illetve különböző különleges tulajdonságokkal rendelkeznek...(de ez most nem szabályismertető, azt itt találod magyarul, letölthető változatban). A játék hangulata és szabályrendszere nagyon el van találva, még akkor is, ha nehezebb dolga van Jacknek (bár így lenne az életben is!). Természetesen a játékhoz már egy kiegészítő megjelent. A második pedig most Essenben debütál.
A képen az inkább Jackre "hajazó" szerző, Bruno Cathala látható a játék dobozával, illetve a játék karakterei.

Címkék: pajtás