HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

K, mint Kelet és K, mint Kartauzi

2007.11.18. 12:30 Plenni

Két nap szabadsággal hosszú hétvégét csináltunk és ellátogattunk a rokonsághoz. Emesére nagyon büszke vagyok, mert kiválóan viselkedett végig, pedig új helyen kellett aludnia, máshogy fürdött, nem a kis szobácskájában töltötte a napját és nagyon sok különleges élmény, körülmény érte. Megjárta Nyíregyházát, Debrecent és az M3-ast kétszer... Amikor estefelé hazaérkeztük, annyira megörült a szobájának, a kádjának, a megszokott metódusú fürdésnek, hogy öröm volt nézni! Úgy tűnik felettébb jól érzi magát velünk (még szép) és nagyon megszerette a kis otthonát. Nagyon aranyos kislány! Hazafelé jövet a sztrádán Keviékkel futottunk össze (szerencsére nem a szó szoros értelmében). 130km/h-ás sebességnél a vaksötét autópályán észrevettek minket és lelkesen integettek! Le a kalappal Kevi élesszeme előtt! Kedves záróakkordja volt a hétnek!
Debrecenben beugrottunk Felföldi atyához (bármilyen furcsa, de református létemre továbbra is csak katolikus templomban jártam eddig a civis városban - dehát ilyen az ökumenikus házasság). Mutatott pár részletet egy nagyon érdekes dvd-ből, mely egy a francia alpokban lévő karthauzi rendről szól (látva, hogy francia kiadás, rákérdeztem: van e hozzá szinkron vagy felirat... kellett egy perc mire leesett, hogy ehhez a DVD-hez nem nagyon kell ilyesmi...). Fantasztikus és lenyűgöző, de semmi esetre sem vonzó. Úgy érzem a némasági fogadalom útja az elcsendesedéshez nem feltétlen a helyes út Istenhez. Ő nem erre hív minket! Persze nem én vagyok, akinek meg kell ítélnie ezeket a dolgokat vagy sarkos véleményt kell alkotnia. Viszont ami tény, nagyon megfogtak a film részletei és nem csak az érdekességük miatt, hanem mert nagyon elgondolkodtatóak.

Címkék: családi lap pesti est