HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

Szilveszteri színház

2008.01.01. 20:00 Plenni

Sokan bajlódunk azzal, mit is csináljunk szilveszterkor. Az ember valami nagyon nagyra készül. Valami különlegesre, izgalmasra, olyanra, amire egész évben nem. Valami kimondhatatlanra, különlegesen vidámra és ezekből lehetőség szerint minél többre.
Aztán a végén a mindent megfogni próbáló "ölelésből" nagyon kevés marad általában.
Encivel és Zsolt barátomékkal jól bevált szokásunk a szilveszteri színházlátogatás. Idén az Új Színházban a Tisztújítást néztük meg. Csak ajánlani tudom! Különleges, egyedi, szilveszterre való "édesség" ez a darab; többek közt Eperjes Károly és Hirtling István kiemelkedő alakításával. A darabban egy több, mint 150 évvel ezelőtti vármegyei választás kellős közepébe csöppenünk (további részletek most nem írok le). Zseniális a rendezés és a darab átirata, ugyanis az előadás nem válik korunk politikai karikatúrájává, hanem megmarad egy történelmi komédiánál. Nem kis szerepe van ebben a művet átíró Parti Nagy Lajosnak. A rendező Szinetár pedig tökéletesen alkalmazza színre a komédiát, megzenésítve, cigányzenekarral, miegymással...
Remek darab. Az emlékezetes típusból!

Címkék: zsöllye