HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Feedek

Játék-kreátorok

2008.02.28. 10:00 Plenni

Tegnap este a Gémklubban Aczél Zoltán készülő tárasjátékát tesztelhettem. Különleges élmény volt, hiszen a "szerzőnek" (talán egyedüli magyarként?) már van pár nemzetközileg is jegyzett társasjátéka. Érdekes volt bepillantást nyerni egy alakuló játékba, annál is inkább, mert magam is dédelgetek játékkreátori álmokat, sőt pár terv már folyamatban is van.
Nehéz konkrét beszámolót adni a játéktervről anélkül, hogy részleteket ne árulnék el, amit nem tartanék korrekt dolognak, így csak annyiról számolhatok be, hogy a tesztjáték "új belépőként" végig élvezetes és érdekes volt számomra. Több új
(legalábbis nekem) mechanizmus és pár jól kialakított vagy átformált ismerős technikát is találtam a játékmenetben. A tematika, hangulat, játékélmény tekintetében kiválónak találtam a játékot, a játékrealizálás és kialakítás is jól halad, a pontozást, aránybeállítást, ami talán a legnehezebb dolog egy játék kitalálásánál még nem éreztem kiforrottnak, de jól alakítható. Összességében jó kis játék lesz ebből!
Elsősorban praktikus tapasztalatokat és gondolkozásmódot; másodsorban a játékhangulat kialakítása, a helyes arányok beállítása és az ideális játékidő kalkulálása tekintetében jelentett a tesztjáték sokat számomra, mely -filmes szakszóval szólva- rendezői kommentárral és ötleteléssel együtt zajlott.

Címkék: pajtás