HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feedek

Egy árverés margójára

2007.02.19. 08:00 Plenni

A ma reggeli Metroban olvastam egy cikket: "Árverés - 600 millió az Oswald-ablakért": Egy holland ember vásárolta meg árverésen azt az ablakkeretet, ahonnan a gyilkos rálőtt Kennedy elnökre. Átszámítva 600 millió forintot fizetett az ablakkeretért.
Érdekes dolog ez a gyűjtőszenvedély.  Vajon mit lehet csinálni egy 600.000.000 Ft-os ablakkerettel. Beépíteni? Vitrinbe tenni? Talán eladományozni egy múzeumnak? Elsőre mind arra gondolunk: micsoda beteg ember, milyen beteg világ! Megvesz egy ablakkeretet, ami egy híres gyilkosság helyszínén volt. Minek?! Pedig, ha jobban odafigyelünk, rájövünk, mi sem csak azért gyűjtünk tárgyakat, dokumentumokat, hogy használjuk vagy gyönyörködjünk bennük. Valamit csak azért veszünk meg, hogy meglegyen, hogy birtokoljuk. Valamennyire mindannyian részesei vagyunk a "lomgyűjtés" őrületének.  Tucatnyi könyvet vettem már meg úgy, hogy elolvastam a könyvtári példányt és annyira tetszett, hogy tudni akartam a könyvespolcomon is egy példányt. Bár azóta se vettem le onnan. Egy virágot is azért veszünk meg, hogy örömet okozzon, pedig pár nap múlva elhervad és kidobjuk.
Sorolhatnám az autogramm- és dedikáció-gyűjtőket, vagy a korunkra oly jellemző pénzmágnásokat, akik felfoghatatlan mennyiségű pénzüket szeretnék mégfelfoghatatlanabbá sokszorozni. Rajtuk nem csodálkozunk és elfogadottnak tekintjük, pedig ezeknél a szenvedélyeknél pusztán a birtoklás okoz nagyon is múló örömet tulajdonosának.
A mi derék hollandusunknak ezt az örömöm a Kennedy-t lelövő Lee Harvey Oswald könyöke általá érintett ablakkeret okozza. Érdekes, de azért érthető, nem?

komment

Címkék: blikk műértő

süti beállítások módosítása