HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

10 ige, amit végig kell gondolnod...

2007.03.06. 17:00 Plenni

...mielőtt meghalsz. A 20-ai könyvlistához hasonlóan a 10 szentírásbeli igehely, ami meghatározó volt/van számomra, amelyek sokat jelentenek, amelyeken keresztűl szólt hozzám az ÚR.
A hívők Istenképe annyira különböző. Bizonyosan az én Istenképem is egészen egyedi. Mégis, közös forrásunk a Biblia, amely az egy igzsághoz, Jézus Krisztushoz vezet, mindannyiunkat egyesít. Sokat elmond az ember istenkapcsolatárol, istenélményéről, Istenről való hitéről, hogy milyen igék érintették meg, gondolkoztatták el. Íme az enyimek (bibliai sorrendben):

1 Sám. 3,9 és 18
Azért ezt mondta Éli Sámuelnek: Menj, feküdj le, és ha újból szólít, ezt mondd: Szólj, Uram, mert hallja a te szolgád! Sámuel elment, és lefeküdt a helyére.
Elmondott azért neki Sámuel mindent, semmit sem titkolt el előtte. Éli pedig ezt mondta: Ő az Úr. Tegye azt, amit jónak lát.
1 Sám. 16,7
Mert nem az a fontos, amit lát az ember. Az ember azt nézi, ami a szeme előtt van, de az Úr azt nézi, ami a szívben van.
Préd. 4,9 és 12
Jobban boldogul kettő, mint egy: fáradozásuknak szép eredménye van.
A hármas fonál nem szakad el egyhamar.
Dán. 3,16-18
Van nekünk Istenünk, akit mi tisztelünk: ő ki tud minket szabadítani az izzó tüzes kemencéből, és ki tud szabadítani a te kezedből is, ó, király!
De ha nem tenné is, tudd meg, ó király, hogy mi a te isteneidet nem tiszteljük, és nem hódolunk az aranyszobor előtt, amelyet felállíttattál!
Mt. 6,33
De keressétek először az ő országát és igazságát, és ezek is mind ráadásul megadatnak nektek.
Jn. 3,16
Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Jn. 21,17
Harmadszor is szólt hozzá: "Simon, Jóna fia, szeretsz-e engem?" Péter elszomorodott, hogy harmadszor is megkérdezte tőle: szeretsz-e engem? Ezért ezt mondta neki: "Uram, te mindent tudsz; te tudod, hogy szeretlek téged." Jézus ezt mondta neki: "Legeltesd az én juhaimat!
Jn. 21,23
Elterjedt tehát az atyafiak között az a mondás, hogy ez a tanítvány nem hal meg. Pedig Jézus nem azt mondta neki, hogy nem hal meg, hanem ezt: "Ha akarom, hogy megmaradjon, amíg eljövök, mit tartozik rád (mi közöd hozzá - Károli fordítás)?"
1 Kor. 2,9
"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett", azt készítette el az Isten az őt szeretőknek.
1 Jn. 3,9
Aki az Istentől született, az nem cselekszik bűnt, mert az ő magja van benne, és nem vétkezhet, mert az Istentől született.

komment

Címkék: teszt örömhír

süti beállítások módosítása