HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

"Ne igyanak mosatlan gyümölcslevet!"

2007.03.22. 22:00 Plenni

A Fábry show azon ritka műsorok egyike, amelyet általában megnézek. Pontosabban általánosságban szólva, ha megnézem, általában csak az elejét. Kizárólag Fábry önálló stand up kabaréja érdekel (dizájn centerrel, paródiákkal), a "beutaltak" -ahogyan Fábry fogalmazza-, már nem.
Fábry különös jelenség. Egyszerre nyárspolgár, mérhetetlen mennyiségben úri alűrökkel és egyszerre polgárpukkasztó és közönséges. Mégis ügyesen boronálja össze ezen tulajdonságait. Humorában egyszerre van jelen az intelligens-anekdótázós (amelyet talán Farkasházy képvisel(t) a legjobban) és a közönséges humor (lásd: fennmaradó humoristák 90%-ánál, a maradék 10% a Sas József féle ripacs-humor, amit a legnehezebben viselek), ráadásul jól vegyítve, ami feltétlen fontos és különösen nehéz. Csak néha borul az egyensúly.
Pár éve volt szerencsém pódium-beszélgetésen meghallgatni, pontosabban végignevetni Kőszegen. Kegyetlen lehet, amikor bemész egy rád váró társaságba -ráadásul egy olyanba, amely főként "hosszú szoknyás" keresztyén-konzervatív csapatból áll- és úgy kell viccesnek lenned, hogy mindez természetes is legyen. Neki ez újjgyakorlat szinten sikerült. Érzékelhető volt, ahogy felveszi-követi, adott esetben alakítja a közönséget. Ültünk a hátsó sorokban István barátommal és végig nevettük a másfél órát, részben a "nem kéne nevetni ezen, de nem bírom ki" érzéssel.
Humora nem öncélú, értéket képvisel és közvetít, (mégha nem is mindig pozitívat vagy olyat amivel egyetértek), ami a mai világban, ahol a cél az érték nélküliség érték szintjére emelése, feltétlen jó.
Megállapíthatjuk: a mai adás jó volt.

komment

Címkék: színes rtv hócipő

süti beállítások módosítása