HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Virágvasárnap

2007.04.01. 12:00 Plenni

Virágvasárnapról a legtöbben azt gondolják, hogy egy vidám ünnep, pedig nem így van. Jézust, mint harcos Messiást lovon, karddal a kézben várja a nép, Ő pedig szamárháton érkezik. Azt szeretnék, ha lázadást szítana a rómaiak ellen, de Ő inkább a templom pogányok-udvarában lévő illegális zsibvásárát számolja fel. Jézus sír látva a jövőt, Jeruzsálem pusztulását. A virágvasárnapi történetben az egyetlen örömteli momentum, amikor a gyermekek kiáltják (kimondva az igazságot): "Jézus, Dávidnak fia" - persze a kor vallási előljárói erre is rákontráznak. Mégis sokat jelentenek nekünk ezek a momentumok. Bizonyságát adják Jézus emberségének, dicsőséges alázatának, nacionalizmusának(!), és annak, hogy mennyire csak a lényeg érdekli őt (templom megtisztítása). Ezekért áll ki virágvasárnap is. Az imádság tisztaságáért, a tisztaszívű gyerekekért, a nemzetéért, a szeretetért.
Más. Valaki magyarázza már meg nekem, hogy képes valaki templomba, fekete cipőhöz és szürke pantallóhoz citromsárga zoknit felvenni!? Gondolom nem nagyon törődik vele, mi hogyan kerül rá, de egyáltalán: miért vásárol egy férfi citromsárga zoknit? Mert hát felmerül a kérdés, mihez lehet felvenni? Esetleg a brazil válogatott meccsére vagy a Volánbusz SC-ben játszik? Érthetetlen!
Ennél mókásabb már csak az volt, amikor még anno a fősulim előtt egy "kreolbőrű" zokniárus minden áron a főiskolásoknak próbálta értékesíteni 100% műszálas zoknikínálatát. MEZITLÁB! Papucsban! Micsoda marketing! Nagyon muris volt.

komment

Címkék: örömhír hócipő

süti beállítások módosítása