HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Június 4.

2007.06.04. 11:00 Plenni

Trianon.
Talán nincs is olyan család Magyarországon, akit valamilyen módon ne érintene, akinek ne lenne legalább egy távolabbi rokona a határokon kívűl.
A nagy nemzeti tragédiákból csak alázattal és szorgalommal lehet kitörni. Így volt ez a tatárjárás és a második világháborút követő években, amikor egy országot kellett újjáépíteni, így volt Mohács után is, mikor a legnyomorultabb, megszállt vidékeken indult el a lelki megújulás a hollandiai és német egyetemeken tanult református prédikátorok segítségével, amelynek ereje és hatása csodával határos módon többszáz éven keresztül megtartotta nemzetünket a sas és a félhold szorításában. Trianont követően Klebersber Kunó kultúrfölény politikájának szellemi hatása öntött szellemi erőt a megalázott Magyarországba, ami szintúgy a mai napig érezhető.
De nincs időnk keseregni régmúlt idők fájdalmain, nem is lenne értelme. Ráadásul a mai Magyarország újabb Trianon felé menetel, amely szellemi és mentális téren egyaránt csonkolja az ország lakosságát. Vajon lesz-e erő kijönni újabb nemzeti tragédiánkból? Ez Trianon nagy kérdése.
Más: Érdekes videó linkjét kapta Tóni, talán nem véletlenül a mai napon. Magáért beszél.

komment

Címkék: história

süti beállítások módosítása