HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Feedek

Politikailag korrekt Harry Potter

2007.07.17. 19:00 Plenni

Találgatások övezik a Harry Potter utolsó fejezetének tartalmát. Befolyásos - magukat megnevezni nem akaró - politikusok segítségével pár részletről most lehull a lepel:

A "liberális" párt információi szerint:
Harry szakít Ginnyvel és titokban összejön Neville Longbottommal. Harry egyébiránt a mű tetőpontján teszi meg coming out-ját a mit sem sejtő Ron és Hermione előtt, akik terészetesen mindezt örömmel fogadják.
Bár Harry szüleit Voldemort megölte a közösségi "kormányzati" kényszer miatt összefognak, hogy átvegyék a hatalmat a fasiszta varázslók által irányított Minisztériumtól. Stan Shunpike előzetes letartóztatását meghosszabbítják közösség elleni izgatás vádjával és további embereket küldenek hasonló indokkal börtönbe. A tanulók boldogok, hiszen a Mágiaügyi Minisztérium oktatási reformját Ms Umbridge készíti: hamarosan bevezetik a 7 sarló/hó tandíjat, a bagolytartási illetéket, a kakaóbiztos varázspálcákat. Az iparnegyedbe költöztetett Roxfortban Bimba professzort menesztik. A gyógynövénytan helyett a kanabisztan kerül a tantárgyak közé; a jó öreg iskolát belengi a marihuána finom illata.
A Szent Mungóból elküldik a nővérek 30%-át és az orvosállományt felére csökkentik. A felszabadult épületrészt egy nemzetközi cégcsoport vásárolja meg és úgy mint a már korábban bezárt és leprivatizált Roxfortból, szintén varázslóhotel építését tervezik.
Kiderül, hogy a 4-es metró építése csak Dumbledore iránti tiszteletből lett leállítva, akinek, mint köztudott a térde fölötti átokhegnél a komplett metróhálózat megtalálható. Igazán nem lenne illő módosítani ezen.
A gyanús ügyletek vádjával leültetett Mundungus Fletchert kiengedik, mivel bebizonyosodik, hogy nem követett el visszaélést, csupán csak liberális értelemben privatizálta Sirius Black vagyonát.

A nemzeti radikálisok információi szerint:

A halálfalók segítségével Voldemort győzedelmeskedik és megöli Harryt. Minden sárvérűnek és vérárulónak távoznia kell a varázsvilágból. Csak az aranyvérűek juthatnak pozícióhoz és tanulhatnak az iskolákban. A kvidicsbajnokságot beszüntetik, helyette szittya-thesztrál-lóverseny lesz az iskolai sport.
A Manójogokért küzdő felvonulókat szétveri a varázsrendőrség.

A szocialista körök verziója:

A Minisztériumban új szelek fújnak. A kormányváltást követően az új miniszterek: Lucius Malfoy, Avery Sr Crabbe és Rabastan Lestrange.
Voldemortot Merlin díjra terjesztik fel a zavartalan átmenetben tett múlhatatlan érdemeiért, bár ez ellen pár intoleráns viselkedésű varázsló, mint Remus Lupin és McGalagony professzor tiltakoznak. Természetesen kizárólag szakmai alapon már évekkel ezelőtt eltávolították tisztségéből a professzorasszonyt.
A miniszterelnök Malfoy főként nyugdíjas varázslók előtt tart előadásokat és fórumokat. Érthetetlen Harryék számára, miért rajonganak érte, még Longbottom nagyanyja is. Hermione rájön a megoldásra: a Minisztérium imperius átok alatt tartja a nyugdíjasokat.
Harry megtalálja Piton aktáját a Varázsterror Múzeumban, kiderül, a volt bájitaltanár - ha jól olvasható - D-209 fedőnéven kettősügynök volt a Főnix Rendje és a Halálfalók közt. Ki gondolta volna?

Komolyabbra fordítva a szót: keresztyén véleményt a Harry Potter sorozatról itt találtok.

komment

Címkék: blikk hócipő lyukasóra

süti beállítások módosítása