HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Krisztus a neten

2007.08.24. 11:00 Plenni

A neten böngészve mindig elámulok, milyen kevés keresztény közösségi oldal van és mennyire sok szegmens nincs még betöltve. Végignéztem jópár szemszögből a kérdést és az alábbiakat tapasztaltam:
Az egyes gyülekezetek és plébániák főként információs oldalakat készítenek magukról, egyre nagyobb számban. A legtöbb esetben a bemutatkozáson, elérhetőségeken és időpontokon kívül más nem is található az oldalakon. Örvendetes hír viszont, hogy egyre több a szépen és ízlésesen elkészített honlap. Jól esik a szemnek például a Békásiaké, a Piliscsabaiaké, vagy a Dunaharasztiaké. A legtöbb esetben sablonos a felépítés, de a megfogalmazott céloknak tökéletesen megfelelő. Sajnos sok még a régi stílusú honlap, de legalább vannak. Főként kisebb gyülekezeteknél: Orosháza (ahol a híreknél nem találunk semmit), Nagyölved (az Ő estükben persze örülünk, hogy elindultak az interneten!). Több helyen elérhetők a perédikációk is, többnyire lelkiismeretesen frissítve, mint a Fasoriaknál  vagy Pasaréten. Két szépen elkészített honlap.
Az egyetlen ami nagyon nem tetszik, hogy református körökben elterjedt az erős kék színek különböző dermesztő változatainak használata. Érthetetlen, mert sem vallásilag sem funkció tekintetében nem lenne indokolt. Vannak különösen kirívó példák mint a parókia (ahonnan begyűrűzött az egész) vagy a sárvári gyülekezet.
Az egyházak oladali többnyire használhatóak, bár a reformátusoknál talán egy szerkezetváltoztatás és színfrissítés elkelne. Mondjuk az is tény, hogy a szépen eltalált barnás színek komoly külsőt kölcsönöznek és a szerkezet is eltér a többi felekezet egységes felépítésétől. Tulajdonképpen kezd tetszeni!!!:) A Hit Gyülekezetének is szép honlapja van, de engem kicsit bosszant, hogy Németh Sándor "ollóval kivágott képe" mindig ide-oda ugrál az oldal tetején. Egyébként ez is ízléses és egyedi. A kisegyházak esetében sok szép dolgot találunk, habár  ők inkább csak információs oldalként üzemeltetik lapjaikat. Például: Hegyen épült város, Golgota.
A közösségi oldalak szinte teljesen hiányoznak. Pár jó és több kevésbé jó oldal azért van. Legtöbbje behalva, kár is szót vesztegetni rájuk. A hívők (a bejegyzések alapján) fórumozni inkább az indexre járnak, mint a saját oldalaikra. No Comment.
Közéleti keresztyén honlapot pedig egyáltalán nem találtam. Pedig mennyire jó lenne és fontos nemcsak hitbeli oldalakon hitbeli dolgokról kifejteni véleményünket, hanem közéleti, kultúrális tartalmat is adni keresztényeknek és nem hívőknek. Szinesen, életvidáman, érdekesen. Ez is fontos misszió (lenne, ha volna)!
Elég kevés keresztény vállalkozik blogírásra. A legtöbben közülük is felhagynak vele. Íme a legelrettentőbb példa. Ez így könnyen válhat akár nevetségessé is! A többiek, a kitartók viszont a legtöbben sokra jutnak és klasszul csinálják a blogírást. Azt hiszem, aki kitartóan tud naplót vezetni, az megköveteli magától az igényességet is. Jó kezdeményezés az evangélikusoktól a keresztény blog- és hírportál! Csak ajánlani tudom! Összegyűjtve megtalálunk itt mindent ami keresztény és élő.
Ami igazán tragikus viszont, hogy, rengeteg a kereszténységet gyalázó blog és oldal található a neten. Mindenfajta mérték és érték nélkül céljuk csak a gyűlölet és az utálkozás. Időnként már szinte abszurdan mulattságos módon, mint az ateista blogoknál. Ezért is lenne fontos üzeneteinket honlapok, blogok, közéleti site-ok segítségével is hírdetni!

komment

Címkék: teszt örömhír

süti beállítások módosítása