HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Jamaikaiban is ritkaság...

2007.10.24. 23:00 Plenni

Tegnap Encivel -sok idő után újra- színházban voltunk. Természetesen nem csak úgy a magunk kedvtelésére, hanem Emese lányunk megbízásából, akinek az egyik kedvenc dalocskája "A kaktusz virágából" a Jamaikai trombitás... Tehát, ha jobban megvizsgáljuk a dolgot, ez egy tanulmányút volt!
Szóval elmentünk megnézni a darabot a Játékszínbe. Remek volt! Persze, hogy is lehetne egy darab rossz, amiben Reviczky Gábor játszik? Megintcsak parádésat nyújtott! De minden színész és színésznő kiváló volt! Kiemelném Szulák Andreát, Lippai Lászlót és Uri Istvánt...
A kaktusz virága egy igazán kellemes zenés darab. Sőt, annál több! Kategóriájában (zenés komédia, élő énekhanggal!) az egyik legjobb előadás volt, amit eddig láttam. A darab minőségét a remekül összeválogatott színészcsapat, a zene és a szöveg minőségét pedig Szenes Iván szerzése garantálja. Az erkélyre váltott jegy szintén jó választás volt. Sokkal jobban belátható a színpad (Hosszúlábúaknak ajánlom a 3. sort!).

"Fülembe hallom még az üstdobot
A számban érzem még a Vermutot
Fejemben érzem még az éjszakát
Az éjszakának minden mámorát
És aki muzsikál, szívembe beletalál

Az a jamaikai trombitás
Egy jó fej nem vitás,
 Hogy fér egy trombitába ennyi láz
Úgy nem fúj senki más

Úgy hívják aranyszájú trombitás
A foga úgy vakít, akár a hó
Zenéje egzotikus csábítás
Egyszerre andalít és lázító..."

komment

Címkék: zsöllye

süti beállítások módosítása