HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Retro 1

2007.06.20. 18:00 Plenni

Van egy rossz(?) tulajdonságom: Minden cetlit, papírrégiséget elteszek és időröl-időre rendezgetek. Most, hogy a napokban ismételten rendezgetni kezdtem a nagy kupac eltett, illetve lomtalanított, illetve megörökölt-talált "kultúr-papír -hulladékot", gondoltam pár érdekes dolgot meg is örökítek...
"Kőbányai Világos sör: Fogyasztói ár boltban és söntésben 3,90 Ft". Érdekes, hogy a cimkére díszítésként söröskupakokat montíroztak. No Comment.
Gondolom sokan emlékszünk a váras szerencsi csokikra. Mennyire jó már! Miért nincsenek hasonló csomagolások manapság? Egyszerre érdekes, kultúrmegörző, tanító a gyrekeknek, de szerintem egy túrista is jobban örül egy ilyennek, mint a világon 900 billiárd helyen elérhető ugyanolyan csokiknak. És még valami: mindig lenyűgöz, hogy mennyi ötletes logót tudtak gyártani anno: lásd IH, ami egyben egy várat is jelképez. A jobboldali -régebbi szavatosságú- csokipapír (amit Nagypapám könyveit rendezgetve egy Arisztotelész kötetben könyvjelzőként találtam - jónéhány ilyen forrásból érkezett szerzeményem van) láthatóan gagyibb: A piros ritikülön és a kockás kofferen az ember még napokkal később is elmosolyodik, ha eszébe jut. Persze manapság már Utasellátó sincs, nemhogy Csemege Édesipari gyár. Meg persze -teszem hozzá csendesen- semmi olyan ami próbálna valami kulturális értéket közvetíteni központilag, akár csak egy csomagolópapíron is.

komment

Címkék: fakanál műértő

süti beállítások módosítása