HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Poliészter kapitány vs Vasedényrobot

2007.03.04. 22:00 Plenni

Ritkán adódik az ember életében, hogy felhőtlen, visszafoghatatlan nevetés kapja el. Olyan, amit nem lehet abbahagyni, moderálni, tompítani (pszichológusok szerint több évet fiatalodunk, ha sűrűn vannak ilyen élményeink), ami még percek vagyórák múlva is, az események felidézésével ugyanúgy kiváltja  a röhögés-rohamot.
Ma este tallóztunk a TV-ben és a Filmmúzeumon ráakadtunk a "Pirx kalandjai" magyar sci-fi sorozatra. Dermesztően rossz, annyira gagyi és komolytalan szinvonalú, hogy muszály volt nézni.
A makettek látványosan makettek, a szereplők mögé vetített hátterek élettelenek és nevetségesek (a bolygók például felnagyított popcorn darabok, az űrbázis egy citromfacsaró, amit rávetítik Pirx kapitányt -ez komoly!), a robotok úgy néznek ki, mintha bomba robbant volna egy vasedényben. A főhőst alakító Papp János mellett más sztárok is feltűnnek, mint Zenthe Ferenc vagy Sinkovits Imre. A párbeszédek már magukban is őrületesek, merthogy láthatóan teljesen komoly filmet akartak készíteni, drámai pillanatokkal. Maguk a párbeszédek is olyan bárgyúra sikerültek, hogy még a neves színészek sem tudtak javítani rajtuk.
A történet maga is komikus. Tarkítva érzelmes és néhol "humoros" elemekkel: mint például amikor Zenthe Ferenc mindig tüsszent a sisak alatt.
A most látott epizódban a főhős Pirx 20 percen keresztűl küzd a Setaur nevezetű vasedényből szökött robottal (aki mellesleg társai holdjáró papírdobozát felrobbantotta egy lézerrel), végülis csellel legyőzi, majd a főfőparancsnok előtt szentimentális és érzelgős jelenetekkel könnyet hullatt érte.
Nagyon régen nem nevettünk ennyit Encivel! Alig várjuk a következő részt!
ajánlott link: www.pirxkalandjai.hu/

komment

Címkék: színes rtv hócipő

süti beállítások módosítása