HTML

Tomi blogja

A blog átmenetileg vagy talán egy kicsivel tovább is szünetel, addig is lehet nézegetni a korábbi bejegyzéseket - Szubjetív élmények és gondolatok, események és láncolatok elsősorban keresztyén szemmel, másodsorban családos szemmel, harmadsorban magyarként. Ezek az én élményeim és észrevételeim a világról ezért nincs komment, viszont levelet tudsz írni! Ha ritkábbak a bejegyzések nem kell megíjedni, térj vissza pár nap múlva!

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Feedek

Az utolsó jelentés

2007.04.03. 22:00 Plenni

Ingyenjeggyel nézhettük meg ma este: Az utolsó jelentés (Breach) c. filmet. A történet maga hallatlanul izgalmas is lehetne, hiszen az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb állatitokkiszivárogtató történetét leplezi le. Nehéz feldolgozni a témát, hiszen a közönség várja a csavarokat a meglepetéseket, a fantáziadús fordulatokat és megjelenítést, de a rendezőnek - legalább részben - ragaszkodnia kell a valós történethez, amely annyira nem összetett, csupán egy öreg ügynök leleplezésének egyszerű története.
A feddhetetlennek tűnő FBI ügynököt a ráállított fiatal ügynökjelölt leplezi le, akit sokkol és magánéleti válságba sodor a hazugság, a feszültség írdatlan nyomása. A rendező megpróbálja mellékszálként a bigott katolikus ügynök és a protestáns feleséggel élő gyenge katolikus ügynökjelölt személyiségét feszültségbe helyezni. Részben sikerrel, így betekintést nyerhetünk az amerikai vallásfelfogásba is (ami számomra érdekes volt). A film nagy problémája, hogy bár sok izgalmas részjelenetet dolgoztak ki a készítők, mégis már előre leleplezett és kevéske a történet. Ezt tetézik az időnként bántó amerikai klisék (álbölcsességekkel, felesleges beszélgetésekkel és hatásszünetekkel) A kamera, a megvilágítás, a jelenetek... tehát a kivitelezés összeségében remek, csak a történet nem elegendő, hogy jó film legyen.
Tény viszont, hogy hazafelé menet sok érdekes gondolatot felvetett a film Amerika vallásosságával és felemelkedésével kapcsolatban. Jót beszélgettünk róla.

komment

Címkék: pesti est

süti beállítások módosítása